Užívajte si dobrý spánok!

Ako sa starať o matrac?

Prečo je dôležité sa o matrac pravidelne starať?

Vďaka správnemu používaniu a správnej starostlivosti zvyšujeme celkovú životnosť matracov v mnohých prípadoch až o niekoľko rokov. V prípade nedostatočnej starostlivosti môže matrac rýchlo stratiť svoje vlastnosti a pohodlie počas spánku sa výrazne zníži. Ak je následne potrebné matrac reklamovať výrobca bude v prvom rade skúmať, či boli dodržané všetky pokyny starostlivosti o matrac.

 

Ako sa máme o náš matrac starať?

V každom prípade je nutné sa držať pokynov výrobcu. Vo všeobecnosti však stačí ak sa matrac pravidelne otáča, aby bolo opotrebenie rovnomerne rozložené na celú hornú aj dolnú ložnú plochu. Z hygienických dôvodov je dobré pravidelne meniť posteľnú bielizeň, čím zabránime rýchlemu šíreniu roztočov a rôznych iných alergénov v našom matraci. Ak sa dá matracový poťah odzipsovať a prať, je dobré tak čas od času urobiť. Naše poťahy (okrem poťahu Premium Jacquard) sa dajú vyprať doma v práčke, čím sa podstatne zjednodušuje ich údržba.

 

Ako sa dá zabrániť vzniku plesní na matraci?

Vhodné je matrac každé ráno poriadne vyvetrať. Odporúča sa prikrývky nezastielať (ideálne vziať úplne z postele), aby sa počas noci vytvorená vlhkosť a teplo odstránili. Posteľové denné deky vyzerajú síce lákavo a luxusne, výrazne však znižujú vzdušnosť a naopak zvyšujú riziko tvorenia plesní a množenia roztočov a baktérií.

 

Môžeme roztočom a baktériám úplne zabrániť v množení a prežívaní v našich matracoch?

Snom každého seriózneho výrobcu je čo najviac eliminovať roztoče a baktérie z prostredia postele, ale v skutočnosti to nie je možné. S roztočmi sa stretávame v celej našej domácnosti, obzvlášť v posteli vďaka teplu a dostatočnej vlhkosti sa radi zdržiavajú. Najlepšou prevenciou je časté pranie posteľnej bielizne (pri 60°C), pranie matracového poťahu, prípadne pravidelné vysávanie matraca (tu dbajte na pokyny výrobcu, nie všetky poťahy zvládajú vysávanie bez poškodenia). Roztoče milujú vlhké a teplé prostredie, dbajte preto na dobrú vzdušnosť celého posteľového systému.

 

+421 902 428 992
Navigácia