Užívajte si dobrý spánok!

Ďalšie materiály v matracoch

Okrem taštičiek, rôznych druhov peny, latexu a materiálov na vytvrdenie matraca ako je kokosová doska a konopné vlákno Orto Hemp sa v matracoch používajú ešte materiály, ktoré to celé udržia pokope - lepidlá a nábytkové sieťky. Niektoré modely prešli inováciou a namiesto nábytkovej sieťky sa používa ľan. My vám ohľadom našich matracov nič netajíme - povieme vám všetko aj o nich.

Lepidlá

Lepidlo v matracoch musí spĺňať dve hlavné funkcie. Spojenie musí byť kvalitné a dlhodobé a musí rýchlo uschnúť. Termolepidlo sa používa na uchytenie a upevnenie rôznych vrstiev v matraci, napríklad latexovej a kokosovej dosky. Lepidlo sa nanáša pri vysokej teplote, veľmi rýchlo schne a nemá takmer žiadny zápach. Tento druh lepidla je priamo vyvinutý pre výrobcov matracov a preto obsahuje oveľa vyššie percento prírodných materiálov ako klasické nábytkové lepidlo využívané na spájanie drevených častí skríň, či postelí. Vyše 80% matracov a materiálov Vegas sa lepí termolepidlom.

Latexové lepidlo zo 100%-ného latexu sa používa na lepenie latexových blokov a dosiek. Tento druh lepidla schne oveľa dlhšie, preto sa používa na spájanie mäkkých materiálov. Kvalita spoja je porovnateľná s termolepidlom.

Nábytková sieťka

Nábytková sieťka sa používa na oddelenie mäkkej náplne matraca od pružinového jadra. Tým sa zabezpečí, že pružiny ostanú na svojom mieste po dlhé roky, a nedochádza k prepichovaniu matraca.

Ľan

lan.jpg

Ľan je rastlina, ktorú ľudia pestujú už vyše 9000 rokov. Do ľanového plátna boli zavinuté múmie egyptských faraónov, do ľanových odevov sa obliekali rímski patricijovia. Tisíce rokov sa z ľanu vyrábal najjemnejší batist, ako aj plachty a predmety dennej potreby.

Homogénna ochranná vrstva z ľanových vlákien izoluje pružinový blok od ostatných, mäkkých vrstiev matraca, čím sa predlžuje jeho životnosť. Ľanové vlákna majú antiseptické vlastnosti a chránia od elektrostatického stresu. Chráni mäkké vrstvy matraca: vďaka vysokej odolnosti predlžuje životnosť matraca. Napomáha rovnomernejšie rozložiť záťaž na pružinový blok. Je hygroskopické: dobre nasáva a odparuje vlhkosť, čím pomáha odvetrávať celý matrac. Má výbornú termoreguláciu: v horúčave chladí, v chlade udržuje teplo.

Ľan je použitý v matracoch kolekcie Comfort - model F6, a v kolekcii Exclusive - model X1, X2, X3, X4

Bavlnené plátno

Je to 100% prírodný materiál, pozostávajúci z niekoľkých stlačených vrstiev bavlnených  vlákien. Dobre absorbuje vlhkosť počas spánku a následne počas dňa rýchlo odvetráva. Izoluje poťah od drsných častí matraca. Používa sa na reguláciu vlhkosti a vzdušnosti. Poskytuje ideálnu mikroklímu. Bavlnené plátno požívame v matracoch Vegas vo vynovenej kolekcii Ecolatex, kde nahradil sieťku TRICOVER.

+421 902 428 992
Navigácia